Coding Pirates - forår 2019

Forår 2019

I foråret 2019 har vi to forløb. Man kan vælge mellem Makey Makey og 2D spil med Unity og C#

Makey Makey

Vi skal bruge det MIT-udviklede Makey Makey til at bygge forskellige apparater ud af hverdagsting og bruge simpel programmering i Scratch til at få dem til at opføre sig som vi vil.

Makey Makey virker på alt der er elektrisk ledende (vandholdigt) og vi skal blandt andet bygge et programmerbart bananklaver, en Etch-A-Sketch, og en elektronisk nøgleboks. Kun fantasien sætter grænser.

Målet er at eleverne får erfaring i at bygge simple modeller og programmere dem, og dermed selvtillid til selv at foreslå og udføre modifikationer, og udvikle helt nye ideer.

Undervisningen vil være tavlebaseret (teori) og baseret i små grupper (bygning og programmering). Det meste af undervisningsmaterialet er på dansk, så kendskab til engelsk vil være en fordel men er ikke et krav.

Medbring gerne egen computer, der vil også være et antal låne computere til rådighed.  

2D spil med Unity og C#

Vi skal kode 2D spil, med Unity og C#

Unity er en spil-engine til både 2D og 3D spil, og til både PC og mobil. Unity bruges af mange professionelle, men kan stadigvæk bruges af nybegyndere

C# (Udtales “C sharp”) er det programmeringssprog, vi skal bruge til at kode logikken i spillene.

Målet er at eleverne får lavet deres egne små 2D spil, som de f.eks kan installere på deres telefon.

Undervisningen vil være en kombination af video-tutorials, tavle-baseret undervisning og selvstændigt arbejde.

En del af videoerne vil være på engelsk, så et vist engelsk kundskab er nødvendigt (ca 5 kl niveau). Specielt for de engelske videoer, laver vi løbende opfølgning på klassen, så vi er sikre på at alle er med.

Man skal medbringe sin egen bærbare PC. Vi tager udgangspunkt i Windows, men Mac burde virke lige så fint.

Praktisk information

Vi har mødeaften hver tirsdag kl. 17-19 i lokaler på Rathlouskolen. Man må gerne tage sin egen computer med, men ellers har vi også computere, som man kan låne.

Man tilmelder sig ved at skrive sig på ventelisten her

Hvis der er plads på holdet, vil man modtage en invitation til holdet med mulighed for at betale i løbet af et par dage. Prisen er 500 kr.

Aktiviteter
Der er ikke oprettet aktiviteter i kalenderen